Eseménynaptár
2017. November
HKSzCsPSV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Programok / Receptek

Babos hússal töltött kelkáposzta füstölt marhanyelvvel

(10 adag)
Hozzávalók:

30 dkg bab
1,5 kg sertés dagadó
25 dkg vöröshagyma
2 dkg fokhagyma
4 dkg fűszerpaprika
1 dkg őrölt bors
25 dkg sült sertészsír
1 fej kelkáposzta ( 20 levél)
1,5 kg apró savanyú káposzta
5 dkg só
8 dkg liszt
1 kg füstölt marhanyelv
1 db tojás
1 db zsemle
tejföl

A dagadót apró kockára vágjuk vagy daráljuk. A babot kb. 2/3 részig megfőzzük, majd ledaráljuk. A hagymát apróra vágva megpirítjuk, a babot a hússal, a pirított hagymával, őrölt borssal, fűszerpaprikával, sóval, tojással és 1 db áztatott zsemlével jól összedolgozzuk.
A kelkáposztát sós, forró vízben megabáljuk, a vastag rostokat eltávolítjuk. A tölteléket újra összedolgozzuk, majd betöltjük a levelekbe. Pörköltalapot készítünk, a savanyú káposzta egyharmadát rátesszük, majd a tölteléket szép sorban a kiáztatott, felszeletelt vagy felkockázott füstölt marhanyelvvel együtt hozzátesszük. A maradék aprókáposztát is rátesszük, vízzel felöntjük, hogy majdnem ellepje. Lassú tűzön készre főzzük, rántással besűrítjük, majd átforraljuk. Aprókáposztával, nyelvvel, tejföllel tálaljuk.


Térkép
Szállásajánlatok


Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
www.mkeb-zrt.hu



„Készült a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács támogatásával”