Címerünk
Ezüst szegélyű kék hullámpólyával vágott álló háromszögű pajzs, melynek vörös mezejében oromzatos bástyával díszített leveles arany koronán jobbra fordult, felemelt jobbjában ezüst szablyát, baljában stilizált nárciszt tartó arany griff áll. A pajzsot mindkét oldalán egy-egy aranyterméssel megrakott zöld olajág keretezi.

A griff a magyar hitvilág kincsőrző madaraként ismert. A címerben való szerepeltetése egyrészt Babócsa gazdag ...

Neves szülöttek
Babócsa / Jelenünk

Szintén 2006 nyarán megszépült a falu gyógyszertára, a római katolikus templom szintén renoválás alatt áll. Az egy ház 10, a püspökség 5, míg az önkormányzat 1 millió forintos hozzájárulásából egyebek mellett új vakolatot kap a műemlék épület. 16 millió forintot szánnak a Pacsirta utca 1 kilométeres szakaszának aszfaltozására. Az elképzelések között szerepel egy korszerűen felszerelt fogorvosi rendelő építése a hozzá tartozó szolgálati lakással, valamint a három kastély felújítása. Mivel műemlék épületek, ezért a pályázati lehetőségek megvannak. Folytatni szeretné az önkormányzat a gyalogjárdák építését, és a szükségessé vált szolgálati lakások felújítását.
Már nem álom, hanem az év egyik legnagyobb beruházása a Basa kert megszépítése. Mintegy 26 millió forintot nyert Babócsa a Dráva projekt keretében a falusi turizmus fejlesztésére. Az összegből a Basakertbe egy őrtornyot és egy gyaloghidat építenek. A villany már a helyszínen van, de az építkezés során az ivóvizet és a szennyvizet is elviszik odáig. A fogadóépületben helyet kapnak a vécék és a mosdók is. Továbbá parkolót és pihenőket is alakítanak ki a 13,2 hektáros terület egy részén. A munkálatoknál természetesen a környezet megóvása szerepel az első helyen. A beruházás elkészültével megfelelő helyen tudják fogadni az idelátogató turistákat.Elöző 1234Következő
Látnivalók
Gábor Andor Általános Iskola

Cím: Rákóczi u. 3.
Tel: 82/491-041
Fax: 82/491-822
Email: narciszos@vipmail.hu

Babócsai Óvoda

Cím: 7584 Babócsa, Zrínyi u. 5.
Tel: 82/491-023
Email: babocsaiovi@freemail.hu

Művelődési ház

Cím: Szabadság tér 18.
Tel: 82/491-404
Fax: 82/491-404
Email: konyvtar@citromail.hu

Vasútállomás

Cím: Kossuth u. 147.
Tel: 82/491-003

Postahivatal

Cím: Kossuth u. 8.
Tel: 82/591-006

Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
www.mkeb-zrt.hu