Címerünk
Ezüst szegélyű kék hullámpólyával vágott álló háromszögű pajzs, melynek vörös mezejében oromzatos bástyával díszített leveles arany koronán jobbra fordult, felemelt jobbjában ezüst szablyát, baljában stilizált nárciszt tartó arany griff áll. A pajzsot mindkét oldalán egy-egy aranyterméssel megrakott zöld olajág keretezi.

A griff a magyar hitvilág kincsőrző madaraként ismert. A címerben való szerepeltetése egyrészt Babócsa gazdag ...

Neves szülöttek
Babócsa / Jelenünk

A bűnmegelőzés terén nagy szerepe van 2004-ben megalakult polgárőrségnek. Jelenleg 16 polgárőr járőrözik rendszeresen a településen. Becsülettel és lelkiismeretesen látják el a szolgálatot. Az önkormányzattól egyenruhát, felszerelést és egy szolgálati gépkocsit is kaptak. Babócsán rajtuk kívül két rendőr is vigyáz a közbiztonságra.
Babócsa költségvetése 460 millió forint. Az állami támogatás nem elegendő az intézmények fenntartására, ezért az önkormányzatnak kell kigazdálkodni a rentábilis működést.
Az iskola és az óvoda mellett gyógyszertár üzemel a faluban. A rendelőben két orvos látja el Babócsa és a környékbeli települések lakóit. Fogorvosi rendelő jelenleg Barcson van. A rászoruló időseket szakszolgálat látja el. Az elesetteket megfelelően gondozzák, napközi ellátást biztosítanak számukra, és napi kapcsolatban vannak velük. A gondozók szükség esetén kiszállítják az ételt, ellátják a szükséges teendőket. Az idősek napközi otthonában lévő 16 embernek az iskola konyhájáról hozzák az ebédet. A rászorulókat pedig orvosi jelzőberendezéssel látta el az önkormányzat.
Az utóbbi időben néhány új ház épült Babócsán. Főként a nagycsaládosok mernek belevágni az építkezésbe, akiknél háromnál több gyerek van, hiszen így jelentős támogatásokat kapnak a munkához. A külföldiek is megjelentek a Rinya-völgyében. Németek belgák és hollandok vásároltak ingatlant a községben. A település infrastruktúrája egyébként teljesen kiépült. Telefon, víz, gáz, villany, szennyvíz, kábeltévé, internet bárki számára elérhető.
Elöző 1234
Látnivalók
Gábor Andor Általános Iskola

Cím: Rákóczi u. 3.
Tel: 82/491-041
Fax: 82/491-822
Email: narciszos@vipmail.hu

Babócsai Óvoda

Cím: 7584 Babócsa, Zrínyi u. 5.
Tel: 82/491-023
Email: babocsaiovi@freemail.hu

Művelődési ház

Cím: Szabadság tér 18.
Tel: 82/491-404
Fax: 82/491-404
Email: konyvtar@citromail.hu

Vasútállomás

Cím: Kossuth u. 147.
Tel: 82/491-003

Postahivatal

Cím: Kossuth u. 8.
Tel: 82/591-006

Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
www.mkeb-zrt.hu