Címerünk
Ezüst szegélyű kék hullámpólyával vágott álló háromszögű pajzs, melynek vörös mezejében oromzatos bástyával díszített leveles arany koronán jobbra fordult, felemelt jobbjában ezüst szablyát, baljában stilizált nárciszt tartó arany griff áll. A pajzsot mindkét oldalán egy-egy aranyterméssel megrakott zöld olajág keretezi.

A griff a magyar hitvilág kincsőrző madaraként ismert. A címerben való szerepeltetése egyrészt Babócsa gazdag ...

Neves szülöttek
Babócsa / Jelenünk


Babócsa napjainkban


A déli határ közelében a csodálatos Duna-Dráva Nemzeti Park területén fekszik Babócsa. Az 1800 lelkes települést leginkább az Európa-hírű nárciszosáról ismerik, ám az egyre népszerűbb Babparádét is évről évre több ezren látogatják. A település nem véletlenül törekszik a turisztikai irányvonal fejlesztésére. A temérdek látnivaló, a fürdési, horgászási és a vadászati lehetőségek még népszerűbbé teszik a falut a turisták körében. Babócsa öt vendéglátóhelye közül, kettő folyamatosan meleg konyhával várja a vendégeket. A több napot itt töltő vendégeknek több mint 150 férőhelyet tudnak biztosítani a Hársfa hotelban, a Prinke kastélyban és a Vadászházban. Továbbá a fürdőkempingben sátrazási lehetőség is van. E helyek Nárcisznapkor szinte mindig megtelnek. Babócsa központjában az éttermeken kívül találunk ruházati, műszaki, és élelmiszerboltokat, továbbá fodrászatot, virág és vegyesboltokat is.
A termálfürdő felújítása befejeződött, a közeljövőben vízforgató berendezést kívánnak beszerezni és további infrastrukturális fejlesztéseket végrehajtani. Az általános iskola 1982-ben épült. Egy 80 millió forintos beruházás keretében 2006 őszétől a megújult tanintézménybe járhatnak a gyerekek. Az iskolának egyébként tornacsarnoka és melegkonyhás ebédlője is van. Az önkormányzat tervei között szerepel további intézményeinek, a polgármesteri hivatal és az óvoda felújítása is.1234Következő
Látnivalók
Gábor Andor Általános Iskola

Cím: Rákóczi u. 3.
Tel: 82/491-041
Fax: 82/491-822
Email: narciszos@vipmail.hu

Babócsai Óvoda

Cím: 7584 Babócsa, Zrínyi u. 5.
Tel: 82/491-023
Email: babocsaiovi@freemail.hu

Művelődési ház

Cím: Szabadság tér 18.
Tel: 82/491-404
Fax: 82/491-404
Email: konyvtar@citromail.hu

Vasútállomás

Cím: Kossuth u. 147.
Tel: 82/491-003

Postahivatal

Cím: Kossuth u. 8.
Tel: 82/591-006

Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
www.mkeb-zrt.hu