Programok / Nárciszfutás

Nárciszfutás


A Nárcisz napon a sport is nagy szerepet játszik a kulturális programok mellett. Immár hatodik éve rajtol el rendszeresen a Nárciszfutás. A versenyre bárki benevezhet, s egy különleges élménnyel gazdagodhat. A szervezők három távot jelöltek ki: az első 13,1 km-es, Barcs és Babócsa között kell teljesíteni. A második 3,1 km hosszú, ez Komlósdról indul, a harmadik és egyben legrövidebb táv a babócsai templom elől rajtol. Természetesen mindegyik végállomása a Basa kert.
A mezőny 8:30-kor indul a barcsi polgármesteri hivatal elől, Komlósdról 9-órakor rajtolnak a versenyzők, míg fél órával később a babócsai templom elől startoltatják a futókat. A versenyzők így még tíz óra előtt, a kulturális programokat és a megnyitót megelőzően átszakítják a Basa kertben kifeszített szalagot.
A futás egyre népszerűbb lesz, évről-évre többen teljesítik a távokat. Átlagosan 120-130- nevező van. Az első helyezettek éremdíjazásban részesülnek, emellett az abszolút győztes valamint a legidősebb és a legfiatalabb is kap kitüntetést. A különleges eseményen egyébként a 60 év felettiek és a rövidebb távokon a 8-10 évesek is gyakran részt vesznek.
Galéria
Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
www.mkeb-zrt.hu