Közeli látnivalók / A Duna-Dráva Nemzeti Park tanösvényeiBabócsa és a körülötte lévő tájak, erdőségek természetvédelem alatt állnak. Ennek köszönhetően megőrizték eredetiségüket, különlegességüket. Védett - esetleg máshol nem is látható - ritka fajok sorával találkozhatnak az erre járók. Azért, hogy mindenki megismerhesse e növényeket és állatokat, ám azok nyugalma is megmaradjon, a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatósága információs táblákkal, útjelzőkkel ellátott tanösvényeket, túraútvonalakat jelölt ki.
Gyalogosan valamennyi jelzett túraútvonal és a tanösvények is egyénileg, szabadon látogathatók. A kerékpárral túrázóknak a folyók töltésrendszere és az alacsony forgalmú útvonalak javasoltak.


Babócsa, Mérus-erdő és az Erzsébet-sziget
Babócsán a nemzeti park védettsége alatt áll a Basa kert. A Mérus-erdőhöz a babócsai vasútállomástól indul egy kijelölt útvonal. Ezen haladva juthatunk el először egy vizes élőhelyre, ahonnan egy madármegfigyelő toronyból elsősorban a terület madárvilága tanulmányozható. Innen vezet az út az erdei tanösvényre, amely a természetközeli erdőgazdálkodást mutatja be a látogatóknak az "örök erdővé" kijelölt Mérus-erdőben.
Innen, a jelzett ösvényen továbbsétálva a drávai Erzsébet-szigetre érünk. A tanösvényt 2003-ban adták át a közönségnek. 25 információs táblával végigkísért útvonalat jelöltek a nemzeti park munkatársai. A röpke sétán szinte mindent megtudhatunk az ártéri erdő növény és állatvilágáról. A hely nemcsak gyalog, hanem kerékpárral is bejárható.

(Forrás: Babócsa története - szerkesztette dr. Magyar Kálmán, Kaposvár, 1990), valamint Magyar Kálmán- Nováki Gyula: Somogy megye várai a középkortól a kuruc korig-szerkesztette dr. Magyar Kálmán, Kaposvár, 2005.)
Galéria
Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
www.mkeb-zrt.hu