Tartalom
Bemutatkozás
Vendéglátás
Rendezvények
Ajánló
Túrajavaslatok
Szállásajánló
Vendégváró
Önkormányzat
Közérdekű adatok
Aktuális
eMagyarország Pont
English English
Eseménynaptár
2020. Agusztus
HKSzCsPSV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      


Aktuális hírek

2006-09-12

Sült nyúlfi-úrfi és törött bab az élen

Sült nyúlcombbal tálalt babsaláta, törött bab, Vörösboros szarvasragu bikaborsóval, parasztos palacsinta babtöltelékkel, tejszínes bableves malacfarokkal és túrós csipetkével. Ezek az ételek vitték a prímet a hétvégén Babócsán megrendezett Babparádén.

Megcáfolták azokat is, akik csak azt hitték, a bab bablevesbe és főzelékbe való. Az idő nem fogadta kegyeibe az idei babparádé résztvevőit és látogatóit. Szinte az egész verseny alatt esett az eső, ám az igazi babfanatikusokat mindez nem zavarta. A látogatók és a versenyzők között is találkoztunk mindegyikkel. Előbbiek közül voltak akik sorra járták a sátrakat, recepteket és kóstolókat gyűjtögettek mindenütt. Utóbbiak közé pedig egy filmbéli csapat tartozott. Az ország több részéről érkezett baráti társaság tagjainak közös vonása, hogy mindannyian a Bud Spencer és Terence Hill filmek rajongói. A rajongói klub tagjai pedig mit is főzhetnének mást, mint babot. Abból is a hagymás változatot csirkehússal és kapros túróval.

A különlegességek közé tartozott a Bőszenfai tüzes lecsó csapat a káposztás, füstölt csülkös bablevesükkel. Szomszéd megyéből érkezett a Molványi asszonykör, ők egy hagyományos babos káposztát, és egy kevésbé hagyományos babbal töltött sült paprikát készítettek. Utóbbit platnin sütött bordával tálalták. A segesdi Derűs alkony nyugdíjas egyesület szakácsnői sem kispályáztak. A csülkös magyaros babsalátájukhoz desszertként csokiágyra fektetett lángoló babos-rumos piskótabombát kínáltak. A háromfaiak, azaz Cekkerország boszorkái - nevükhöz hűen - boszorkányos babot készítettek kétféleképpen: Béla módra illetve tüzesen. A zsűri ízlését az utóbbi nyerte el, lehet, hogy az előzőnél nem tetszett nekik a felszolgáló boszorkány mosolya.

A helyi csapatok között álltak a bogrács mellé a Babócsai vagány fiúk. Egy tipikusan nehéz ételt, a babbal töltött bundázott pacalt vitték a zsűri elé, mindezt zöldségkörettel tálalva. A babócsai óvoda csapata parasztos palacsintát készítettek természetesen babtöltelékkel. A babfickók - elmondásuk szerint - csak a buli és a jó légkör miatt jöttek el. Ha pedig itt voltak, főztek is egyet. Épp ezért nagon meglepte őket az első hely.

A babparádé természetesen nem végig a főzésről szólt. A színpadon egymást követték a fellépők, a babócsai asszonykórustól egészen az R-port együttesig. A parkban még kirakodóvásár, íjászbemutató és lufihajtogató bohóc is volt.

Díjazottak:
Főtt ételek:
I. Őszi Napfény Egyesület, Kultúrcsoport I-es csapata, Nagyatád - Törött bab
II. Cekkerország boszorkái II. csapata, Háromfa - Boszorkányos tüzesbab
III. Bableányok csapata, Babócsa - Tejszínes bableves malacfarokkal, túrós csipetkével

Sült ételek:
I. Babfickók, Kaposvár és Babócsa vegyes csapata - Sült nyúlfi-úrfi-comb mézes babsalátával
II. Bableányok csapata, Babócsa - Vörösboros szarvasragu bikaborsóval, cipóban
III. Babócsai óvoda csapata, Babócsa - Parasztos palacsinta babtöltelékkel

Külső hivatkozás: www.somogy.hu
Forrás: Somogy Portál
Szerző: Csokonai Gábor

további híreink...Babócsa Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása

Látnivalók
Építési közbeszerzés AF
Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt Közbeszerzési együttműködő partnerünk a Magyar Közbeszerzési és Elektronikus Beszerzési Zrt.
www.mkeb-zrt.hu